Een kijkje in groep 6/8

September 2023

In groep 6/8 hebben we de eerste weken van het schooljaar al veel gedaan/meegemaakt. Hier een inkijkje waar wij mee bezig zijn (geweest).

Schoolreisje

Groep 5, 6, 7 en 8 gingen op schoolreisje naar Hellendoorn. We gingen met z'n allen in één dubbeldekker. Toen kwamen we eindelijk aan. We zijn even naar de verzamelplek gelopen en toen begon de pret! Snel naar de attracties rennen en dan zo snel mogelijk er in. In de middag lekker patat eten en dan het park weer in. De leukste attractie is toch zeker wel de rioolrat. En natuurlijk lekker veel snoep eten en dan tot slot naar huis.

Het thema

Ons thema is ‘Brainwave’; dat is hoe wij leren. Je kan met verschillende methodes leren dat is erg belangrijk, want bijna alles heb je later nodig. Als je dan iets van 3,5 m x 4,6 m moet weten, voor bijvoorbeeld je kamer, is dat erg handig. We hebben ook een onderzoek gedaan dat gaat over hoe je kan zien dat iemand leert (we hebben in andere klassen door het raam gespiekt als echte detectives) en een quiz over dingen die je doet en of die bij kunnen of weten horen. Ook gaan we elkaar een vaardigheid aanleren. Wij leren een ander iets (bv. een voetbaltrucje of tekenen) waar we zelf goed in zijn en we leren dan weer iets van de ander waar zij goed in zijn. We maken nu een mooie tekening waar er van alles uit je hoofd komt wat bij jou hoort of wat je leuk vindt.

Stewards

Er was een hulp pleinwacht nodig! En toen hebben ze de stewards bedacht. Er is ook een juf op het plein. Stelt u eens even voor dat er een ruzie is en er valt iemand, dan heeft de pleinwacht haar handen vol en toen bedachten ze de steward. En dan gaat de steward een pleister halen of een cool pack en naar die persoon brengen en hem/haar troosten. Als de pijn echt niet over gaat, naar de juf en die kan zijn of haar moeder of vader bellen.

Eerste keer Engels voor groep 6

Wij, groep 6, hebben voor de eerste keer Engels gehad. We moesten 10 woorden uit ons hoofd leren. We hadden een week om te leren. Dan was het moment aangekomen. Dinsdag de dag van de overhoring. 5 woorden in het Engels opschrijven en 5 woorden in het Nederlands opschrijven. Wij vonden het super leuk. Nu wachten op de cijfers.

Gymspellen bedenken voor groep 8

Wij mogen zelf onze spellen verzinnen met gym. Dus zo krijgt iedereen een eigen kans om een spel te verzinnen waardoor iedereen het leuk vindt. En zo krijgt iedereen plezier met gym waardoor niemand zich verveelt. Soms kiezen kinderen leuke spellen uit en soms wat minder, alleen jij mag ook iets bedenken dus jij kan dan een spel uitkiezen wat jij heel leuk vindt. Zoals voetbal, basketbal en soms koprollen. En als je een spel wil organiseren moet je een ander ook uitleggen hoe het werkt, dat kan soms ook nog lastig zijn omdat niet ieder kind dit spel leuk vind. Dus je legt iedereen uit hoe het spel werkt.

Groetjes,

Groep 6/8 van het Visnet!

Media
  • logo